Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 14. do 16. veljače proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 14. do 16. veljače proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno su utvrđena 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 71 ostali prekršaj, odnosno sveukupno su utvrđena 172 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.31/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 85 km/h. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i doveden na nadležni Općinski sud.

Stranica