Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača


 
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 7. do 9. kolovoza (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 69 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 62 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 186 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.29 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 115 km/h.
 
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen te priveden na Općinski sud u Varaždinu, a četiri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.
Rezultati operativne akcije Alkohol
 
Od 8. do 9. (subota/nedjelja) kolovoza 2020. godine od 20 do 4 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 64 vozača kojom prilikom je utvrđeno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 26 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 10 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 26 godina, a iznosi 1.91 g/kg. Isti je zatečen dana 8. kolovoza 2020. godine u 23.03 sati u Varaždinu. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica