Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 17. do 19. srpnja (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 202 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 67 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 300 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.13 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 113 km/h.
 
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i priveden nadležnom prekršajnom sucu radi provedbe žurnog postupka, te mu je privremeno oduzeto vozilo.
 
Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.
 

Stranica