Rezultati operativne akcije „Pojas i mobitel“

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak, 8. ožujka od 8 do 14 sati povodom Međunarodnog dana žena proveli operativnu akciju „Pojas i mobitel“. Tijekom akcije prioritetno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak, 8. ožujka od 8 do 14 sati povodom Međunarodnog dana žena proveli operativnu akciju „Pojas i mobitel“. Tijekom akcije prioritetno se postupalo na utvrđivanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i svih putnika u vozilu (uključujući i stražnja sjedišta), zatim nepropisnog prijevoza djece vozilima i nepropisne uporabe mobitela od strane svih vozača (uključujući i bicikliste).

Vozači i putnici zatečeni u prekršajima sankcionirani su sukladno zakonskim propisima, a žene, bilo da su zatečene u svojstvu vozačice ili putnice u vozilima policijski službenici su darivali prigodnim poklonima – privjescima. Za vrijeme akcije ukupno je utvrđeno 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 29 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica