Rezultati operativne akcije "Pješaci i biciklisti"

Slika /PU_V/vijesti/2024/Akcije promet slike/1706133147702.jpg

U srijedu, 24. siječnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Pješaci i biciklisti“ usmjerenu na nadzor poštivanja propisa od strane pješaka i biciklista te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika u prometu.

Foto: PU varaždinska

Za vrijeme akcije utvrđeno je ukupno 43 prekršaja, od kojih 34 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 9 ostalih prekršaja.
 
Najviše prekršaja počinili su vozači bicikla zbog nekorištenja reflektirajućeg prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću i pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Sankcionirana su i dva pješaka koja su se noću kretali kolnikom na način da nisu bili označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.
 
Također, tri prekršaja počinili su vozači motornih vozila nepropuštanjem pješaka na pješačkom prijelazu.
 
Sve pješake i bicikliste zatečene u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, policijski su službenici darivali reflektirajućim prslukom te su nakon što su iste obukli na sebe, mogli dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Stranica