Rezultati operativne akcije Alkohol

Slika PU_V/vijesti/2021/alkoholIvanec/Alkoholvanec.jpg
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 17./18. srpnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“. Tijekom akcije kontrolirano 114 vozača kojom prilikom je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem te 25 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 16 vozača osobnog automobila, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač bicikla.
Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog vozila, a iznosi 2.14 g/kg. Isti je zatečen dana 17. srpnja 2021. godine u 19.42 sata u Ivanečkom Naselju. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.
 
Tijekom provođenja akcije, jedan uzoran vozač s područja Ivanca, koji prilikom nadzora nije zatečen u činjenu prometnih prekršaja, te u posljednjih deset godina također nije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, darivan je od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Stranica