Rezultati operativne akcije „Alkohol“

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju 18./19. siječnja od 20. do 4 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju 18./19. siječnja od 20. do 4 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 6 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 13 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je u Nedeljancu, 18. siječnja u 23.55 sati kod vozača osobnog vozila starosti 28 godina, a iznosi 1.85 g/kg. Prilikom provođenja akcije zatečena je jedna žena u vožnji pod utjecajem alkohola, Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica