Rezultati operativne akcije „Alkohol“

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/alkotest02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju od 23. do 24. ožujka od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju od 23. do 24. ožujka od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 16 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, svih 17 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je u Ivancu, 23. ožujka u 23.32 sati kod vozača osobnog vozila starosti 27 godina, a iznosi 2.36 g/kg. Prilikom provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečena je jedna vozačica.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica