Rezultati akcije Pojas i mobitel

Slika /PU_V/vijesti/2022/pojas/pojas%20i%20mobitel.jpg
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su 21. siječnja 2022. godine od 8 do 14 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju Pojas i mobitel.

Tijekom provođenja akcije prioritetno su postupali na utvrđivanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i svih putnika u vozilu (uključujući i stražnja sjedišta), zatim nepropisnog prijevoza djece vozilima i nepropisne uporabe mobitela od strane svih vozača (uključujući i bicikliste).
 
Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i to 35 prekršaj vozača, 2 prekršaja putnika na prednjem sjedalu, i 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 8 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U vrijeme akcije jedan uzorni vozač osobnog automobila, gospodin Miljenko Sraga iz Varaždina, koji prilikom nadzora nije zatečen u činjenu prometnih prekršaja te u posljednjih deset godina također nije evidentiran kao počinitelji prometnih prekršaja, darivan je od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Stranica