Rezultati akcije Alkohol

Slika /PU_V/vijesti/2021/uzorni/darivanje%20uzornog%20vozaca.jpg
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 9./10. listopada, na području cijele Policijske uprave varaždinske, provedena je operativna akcija „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 85 vozača kojom prilikom je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem te 13 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 16 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla. 

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila D.N. u životnoj dobi od 39 godina, a iznosi 2.23 g/kg. Isti je zatečen dana 10. listopada 2021. godine u 00.30 sati u Ludbregu.
 
Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

Tijekom provođenja akcije, jedan uzoran vozač iz Druškovca, kod kojeg prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu te u posljednjih deset godina nije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, darivan je od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Stranica