Razriješeno više kaznenih djela, počinitelji mahom maloljetnici

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policajac.jpg

Dvije provale u kioske u Turčinu i Šemovcu, pokušaj provaljivanja u prostorije jedne Osnovne škole, provala u prikolicu u Gornjem Knegincu,

Foto: Ilustracija

Dvije provale u kioske u Turčinu i Šemovcu, pokušaj provaljivanja u prostorije jedne Osnovne škole, provala u prikolicu u Gornjem Knegincu, te desetak provala u vikend kuće na području Halića i Dugog Vrha, bilanca je s kojom su policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili kriminalističko istraživanje nad jednim 21-godišnjakom i šestoricom mlađih maloljetnika.

Naime, sumnja se da su navedeni maloljetnici, dvoje 14-godišnjaka i četvero 15-godišnjaka, te 21-godišnji mladić, no prema dovršenom istraživanju nikad svi zajedno a neki od njih samo jednom, od kraja 2010.  godine pa do kraja srpnja ove godine počinili više kaznenih djela Teške krađe provaljivanjem.

Tako se sumnja da su 21-godišnjak i dvojica 15-godišnjaka krajem 2010. godine prilikom provala u desetak vikendica u okolici Varaždina otuđili  više komada različitih odjevnih predmeta i jedan dvogled, dok iz većine objekata nisu ništa otuđili, već su vlasnicima kuća napravili štetu uslijed nasilnog ulaženja u prostorije.

Prilikom dviju provala u kioske tijekom srpnja ove godine, maloljetnici su  otuđili  različite cigarete, paketiće duhana, sokove i druge različite predmete, dok su krajem istog mjeseca iz prikolice putujućeg zabavnog parka u Gornjem Knegincu, otuđili kasu sa žetonima koju su potom u blizini razbili i ostavili bez da su išta otuđili.

Pri pokušaju provale u Osnovnu školu zatekla ih je čistačica pa su se potom razbježali. Sukladno utvrđenim sumnjama u počinjenje pojedinih događaja, prema njima se Zamjeniku općinskog državnog odvjetnika za mladež u Varaždinu podnose odgovarajuća pismena kao dopuna kaznenim prijavama.      



Stranica