Ratni veterani PU Varaždin održali predavanje na Policijskoj akademiji

Slika PU_V/vijesti/2022/veterani/1.jpg

U subotu 29. siječnja, umirovljeni policajci Policijske uprave Varaždinske Ivan Piskać i Darko Posavec za polaznike Policijske škole „Josip Jović“ održali su predavanje o ulozi policajaca PU Varaždin u obrani Vukovara.

Predavanje je nastavak  uspješne suradnje Policijske uprave Varaždinske i Policijske akademije u svezi organizacije predavanja i susreta umirovljenih policijskih službenika Darka Posavca i Ivana Piskaća s polaznicima i službenicima Policijske Akademije, a obzirom da je nova generacija polaznika Policijske akademije započela sa obrazovnim procesom.
Polaznici policijske škole su sa velikim zanimanjem pratili izlaganja policijskih i ratnih veterana PU Varaždinske.
Posavec i Piskać bili su dio zapovjedništva policajaca PU Varaždin koji su 1991. godine sudjelovali u obrani Vukovara. Obzirom na broj pripadnika policijska jedinica je imala najveće gubitke od svih koje su sudjelovale u obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. Po prestanku ratnih djelovanja u Vukovaru svi preživjeli pripadnici postrojbe koji nisu ubijeni na masovnoj grobnici „Ovčara“ ili poginuli u obrani grada, završili su u logorima diljem Srbije.
O obrani Vukovara izdana je i knjiga “VukoWaraždin“ u kojoj Posavec i Piskać kao suautori opisuju i svjedoče o ulozi PU Varaždinske u obrani Vukovara.
 

Stranica