Ratni pripadnici PU varaždinske obišli Ogulin

Slika PU_V\vijesti\2019\ogulin\DSCN3684.JPG

Posebno je bio dojmljiv susret nakon 28 godinama s kolegama iz Ogulina s kojima su proveli  dane na zadatku

Uoči i povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ratni pripadnici Policijske uprave varaždinske, obišli su Ogulin, u cilju evociranja sjećanja na rujanske dane 1991. godine. Naime, dana 10. rujna 1991. godine, 40 policijskih službenika iz policijskih stanica Varaždin, Čakovec, Ivanec i Novi Marof, upućeni su na zadatak na područje Policijske postaje Ogulin. U devet dana koliko su proveli na obavljanju policijsko – ratnih zadataka, uz domaće su snage sudjelovali u obrani grada Ogulina i okolnih mjesta. U to je vrijeme zauzeta vojarna i komanda JNA, zaustavljena kolona tenkova na putu prema Ogulinu te je postrojba sudjelovala u ostalim ratnim događanjima.

Po obavljenom zadatku, policajci se vraćaju prema Varaždinu i sa sobom dopremaju znatnu količinu opreme i  streljiva te se pridružuju kolegama i sudjeluju u aktivnostima policije u Varaždinskim danima rata. Osim nekolicine ozlijeđenih, nije bilo smrtnih  stradavanja.
Posebno je bio dojmljiv susret nakon 28 godinama s kolegama iz Ogulina s kojima su proveli  dane na zadatku obrane. Tom su prilikom upaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te su obiđeni položaji na terenu.
 

Stranica