Radionica o sigurnosti u prometu za djecu

  • Slika PU_V/vijesti/2020//IMG_20200625_100650 (1).jpg
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave varaždinske Petra Bosilj, održala je u četvrtak, 25. lipnja u Područnoj školi Nova Ves Petrijanečka, edukativnu radionicu o sigurnosti djece u prometu.


Na radionici su prisustvovali učenici drugog i trećeg razreda ove škole.

Na početku predavanja, djeci je prezentirana oprema prometne policije, za što su iskazali vrlo veliki interes te aktivno sudjelovali i isprobali reflektirajući prsluk, stop tablicu, kao i drugu opremu.

Uslijedila je prezentacija o sigurnom sudjelovanju djece u prometu  kao pješaka, biciklista i putnika u vozilima, nakon čega im je prikazan film Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu „Sigurnost djece pješaka u zonama osnovnih škola“.

Na kraju radionice djeca su obnovila znanja o korištenju pješačkog semafora i sigurnom prelaženju preko ceste u blizini škole.

Djeca kao najranjivija skupina sudionika u prometu na ovaj njima zanimljiv i primjeren način, stječu potrebna znanja o sigurnom sudjelovanju u prometu i sigurnost u primjeni naučenih pravila.

Ova je radionica provedena na inicijativu Udruge za pomoć lokalnoj zajednici „Nova Ves u srcu“ u suradnji s PŠ Nova Ves Petrijanečka  i Mjesnim odborom. Policija se uvijek rado odaziva i sudjeluje na ovakvim aktivnostima kako bismo svi zajedno doprinijeli većoj sigurnosti u prometu.
 
 

Stranica