Provođenje nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ u Gradu Varaždinu

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/predavanjedjeca.jpg

U sklopu zajedničkog preventivnog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „Živim život bez nasilja“ usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja predviđeno je provođenje više projektnih aktivnosti na području Grada Varaždina

Foto: Ilustracija

U sklopu zajedničkog preventivnog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „Živim život bez nasilja“ usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja predviđeno je provođenje više projektnih aktivnosti na području Grada Varaždina namijenjenih učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola.

Tako će se dana 22.05.2013 godine u 10.30 sati održati interaktivna radionica u 1. OŠ Varaždin na temu nenasilja i tolerancije u realizaciji policijskih službenika Policijske uprave varaždinske i nevladine organizacije „Status M“ i u 12.30 sati će se održati u 2. OŠ Varaždin.

Dok će se u cilju prevencije nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima istog dana s početkom u 17. 30 sati u dvorani HNK Varaždinodržati tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji glumca Zijaha Sokolovića, te prigodni glazbeno scenski program u kojem sudjeluju pijanist Matija Dedić i glazbeni sastav „Apokalipso“.

Osnovni cilj ovog preventivnog projekta je ukazati na potrebu stvaranja pozitivnih životnih stavova u kojima nema mjesta nasilju, diskriminaciji i netoleranciji, te potaknuti izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije.



Stranica