Provedena operativna akcija „Pješaci i biciklisti“

  • Slika PU_V/vijesti/2021/bicikli%20i%20pjesaci/IMG_2944.JPG
  • Slika

U četvrtak, 11. studenog, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Pješaci i biciklisti“ usmjerenu na nadzor poštivanja propisa od strane pješaka i biciklista te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika u prometu.

Za vrijeme akcije utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, od kojih 34 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 10 ostalih prekršaja. Vozači bicikla ukupno su počinili 21 prekršaj i to najčešće zbog nekorištenja reflektirajućeg prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, dok je od strane pješaka  počinjeno 10 prekršaja i to 6 prekršaja prelaženja ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza te 4 prekršaja kretanja pješaka kolnikom za vrijeme noćnih uvjeta bez da su isti bili označeni bilo kakvim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Također su utvrđena i 3 prekršaja nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača. Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom te su nakon što su iste obukli, mogli dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Stranica