Provedena operativna akcija „Alkohol i/ili droga“


 
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su sa subote na nedjelju 8./9. lipnja od 22 do 6 sati proveli operativnu akciju „Alkohol i/ili droga“. Akcija je provedena zajedno sa Policijskom upravom međimurskom.
 
Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 4 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 9 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 1 u svojstvu vozača bicikla.
Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača bicikla starosti 35 godina, a iznosi 2.50 g/kg. Isti je zatečen dana 8. lipnja 2019. godine u 22.50 sati u mjestu Poljanec.
 
Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za vrijeme provođenja akcije evidentirane su 4 prometne nesreće i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 2 promete nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile lake tjelesne ozljede i 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.
 

Stranica