Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice

 U petak, 23. studenog u 19.45 sati na raskrižju Zelene i Vinogradske ulice u Dubravi Križovljanskoj, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zatekli su u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske četvero državljana Kosova i jednog državljanina Bosne i Hercegovine

U petak, 23. studenog u 19.45 sati na raskrižju Zelene i Vinogradske ulice u Dubravi Križovljanskoj, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zatekli su u pokušaju nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske četvero državljana Kosova i jednog državljanina Bosne i Hercegovine. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je državljanin Bosne i Hercegovine osobnim vozilom pokušao nezakonito preko državne granice prebaciti državljane Kosova za iznos od 500 EUR-a.

Navedeni je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice doveden sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje. Državljani Kosova su uz optužni prijedlog za pokušaj nezakonitog izlaska dovedeni sucu Prekršajnog suda u Varaždinu koji ih je kaznio zatvorom od pet dana, uvjetno na šest mjeseci i zaštitnom mjero protjerivanja stranca iz Republike Hrvatske na šest mjeseci.



Stranica