Pronalazak i uništenje eksplozivne naprave u Ivanečkoj Željeznici

  • Slika PU_V/vijesti/2020/bombe1//1.jpg
  • Slika

Naime, u petak 31. siječnja u 8.55 sati u Ivanečkoj  Željeznici, prilikom radova čišćenja potoka mještanin je primijetio eksplozivnu napravu, te je odmah pozvao policijske službenike. Na mjestu događaja

Ponovno skrećemo pozornost svim građanima da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192.
Naime, u petak 31. siječnja u 8.55 sati u Ivanečkoj  Željeznici, prilikom radova čišćenja potoka mještanin je primijetio eksplozivnu napravu, te je odmah pozvao policijske službenike. Na mjestu događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske je utvrdio da se radi o neaktiviranoj eksplozivnoj ručnoj bombi, koja je bila u izrazito lošem stanju, gdje je uz prethodne uvjete i poduzete mjere osiguranja na mjestu pronalaska uništena.

Podsjećamo  građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.
Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna!

Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica