Promocija zanimanja policajac/policajka u sklopu kampanje „Odaberi svoju školu“ za buduće srednjoškolce

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: ilustracija

U sklopu kampanje MUP-a „Postani policajac/policajka, s ciljem da se budući srednjoškolci upoznaju i približe im se policijsko zanimanje,  PU varaždinska uključila se u provođenje kampanje „Odaberi svoju školu“ koja se provodi u Varaždinu, Novom Marofu, Ivancu i Ludbregu u organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, a u kojoj sudjeluju i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK - Županijske komore Varaždin, i Obrtničke komore Varaždinske županije.   
 
Kroz neposredan kontakt s policijskim službenicima učenici mogu dobili sve potrebne informacije o policijskom poslu, s čime se sve susreću policijski službenici u svom radu, koji sve rodovi policije postoje i koja se opreme koristi za izvršenje zadaća. 
         
Također, uz podjelu letaka isti imaju priliku dobiti sve informacije o mogućnosti daljnjeg školovanja upisom u III. razred srednjoškolskog obrazovanja na Policijskoj školi „Josip Jović“ u Zagrebu, koje sve uvjete moraju ispunjavati zainteresirani kandidati prilikom upisa, te koje su sve mogućnosti, prava i obveze tijekom školovanja.     
 
Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka odnosno pravosudni policajac. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa.

Svi oni  koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, policajci i policajke imaju i mogućnost nastavka međunarodne karijere u nekima od institucija s kojima hrvatska policija surađuje, kao što su Frontex i Europol tako da se mogu profesionalno razvijati i u tom smjeru. Isto tako, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis. 

Sve informacije o natječajima mogu se pronaći na web stranici Policijske uprave varaždinske, Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', u bilo kojoj policijskoj postaji, na YouTube kanalu MUP-a i društvenim mrežama Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a zainteresirani informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona Policijske škole ''Josip Jović'' 01/24 26 305 i 01/24 26 313.
 


Stranica