Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

​Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 15 prometnih nesreća, od toga 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 66 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 150 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola iznosi 2.35 g/kg alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 88 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanja do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

U petak, 30. kolovoza oko 18.20 sati, u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu, u kontroli prometa policijski službenici zaustavili su bicikl kojim je po kolničkoj traci za promet vozila iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.74 promila. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica