Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

​Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 7 prometnih nesreća, od toga tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 38 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava te 94 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 197 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 3.21 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanja do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

U subotu, 17. srpnja oko 22 sati u kod Trga Ivana Perkovca u Varaždinu, policijski službenici, zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 3.31 promila i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao 48-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici su u nedjelju, 18. kolovoza oko 2 sata, u mjestu Martinkovec, zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.80 promila upravljao 29-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Novi Marof i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici su u nedjelju, 18. kolovoza oko 23.20 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1.73 promila upravljao 45-godišnjak. 45-godišnjak je vrijeđao policijske službenike, pješice se počeo udaljavati s mjesta događaja i oglušio se na upozorenja policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile. Priveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica