Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

​Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od toga 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 53 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 56 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 145 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 2.50 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 4. kolovoza oko 15 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.50 promila. Također je utvrđeno da mu je poradi skupljenih negativnih bodova poništena vozačka dozvola. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PPPR Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U ponedjeljak, 5. kolovoza oko 9.45 sati u mjestu Očura, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.68 promila. Protiv njega podnesen je obavezni prekršajni nalog te je isključen iz prometa.

Stranica