Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 8 prometnih nesreća i to 1 s poginulom osobom, 4 s ozlijeđenim osobama i  3 prometne nesreće s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 160 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava te 38 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.32 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 102 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U subotu, 20. srpnja u 13.50 sati u ulici Frana Galovića u Ludbregu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak. Isti je bio pod vidnim utjecajem alkohola, ali je odbio alkotest, a također je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je zbog kaznenih bodova poništena vozačka dozvola. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Stranica