Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 6 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i  3 prometne nesreće s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 255 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 83 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 83 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.71 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 116 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, tri vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U petak, 5. srpnja u 12 sati u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 43-godišnjakinja. Prilikom kontrole posumnjalo se u tehničku neispravnost vozila te je isto prepraćeno na tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled vozila. Obavljenim izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena su dva opasna nedostatka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa. Protiv vozačice će se podnijeti prekršajna prijava nadležnom sudu.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su u petak, 5. srpnja u 20.30 sati, u Vinogradskoj ulici u Ludbregu, osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.85 promila upravljao 52-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 5. srpnja oko 23.30 sati u Kolodvorskoj ulici u Turčinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.71 promila upravljao 34-godišnjak. Također je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole. Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.
 
U nedjelju, 7. srpnja u 22.25 sati u Varaždinskoj ulici u Selniku, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.60 promila upravljao 21-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U ponedjeljak, 8. srpnja oko 0.40 sati, u Topličkoj ulici u Novom Marofu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak. Isti im je tom prilikom dragovoljno predao 2.7 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin.  Obavljenim testiranjem na prisutnost droge u organizmu, utvrđeno je kako je pozitivan na iste. Zbog toga je isključen iz prometa te je protiv njega podnesen prekršajni nalog.

Stranica