Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

​Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodila se  1 prometna nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 339 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 87 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 129 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.33 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa,  jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen te će biti priveden na nadležni Općinski sud.
                       
U subotu, 18. studenog oko 22.30 sati u Jerovcu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 18-godišnjak pod utjecajem alkohola od 3.33 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 19. studenog oko 10.30 sati u Dravskoj ulici u Velikom Bukovcu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.67 promila. Isti je također za vrijeme vožnje koristio mobitel te kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Ludbreg te će se dovesti sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Stranica