Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se  12 prometnih nesreća i to 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i  8  s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 300 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 31 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta, 72 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 141 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.95 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 93 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa,   a jedna vozačica je zadržana u prostorijama do otrežnjenja.
 
U subotu, 18. ožujka oko 21.30 sati u Varaždinskoj ulici u Bartolovcu, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 0.71 promila i za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, upravljala 31-godišnjakinja. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, ista je privedena u prostorije Policijske postaje  Varaždin, gdje je smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica