Prometne nesreće i prekršaji u prometu

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno  13 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 12 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 132 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 42 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima te 41 ostali prekršaj.
Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 85 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.35 g/kg.
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

U petak, 23. travnja oko 14.15 sati u Ljubešćici, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 53-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.96 g/kg.
Istog dana u 14.45 sati u Tuhovcu, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), upravljao 58-godišnjak. Isti kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu, niti osobnu iskaznicu te je odbio postupiti po uputama policijskih službenika.

U subotu, 24. travnja u 0.20 sati u Gornjem Knegincu, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.45 g/kg i za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja, upravljao 43-godišnjak.
Sva trojica navedenih vozača dovedena su u prostorije Policijske uprave varaždinske i smještena u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

Stranica