Prometne nesreće i prekršaji u prometu

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno  9 prometnih nesreća i to 1 s poginulom osobom, 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 180 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 64 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane te 74 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 110 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.20 g/kg.
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

U petak, 19. veljače u Gornjem Knegincu, policijski su službenici zaustavili 42-godišnjeg vozača bicikla. Navedeni je upravljao biciklom, a da nije bio označen reflektirajućim prslukom te bez da je na biciklu imao upaljena svijetla, a alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola od 2.20 g/kg.  Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, priveden je u prostorije Postaje prometne policije  te smješten u prostorije za zadržavanje do otrežnjenja.

U subotu, 20. veljače u 20.15 sati u Lepoglavi je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 55-godišnjak. Kako je isti bio pod vidnim utjecajem alkohola, ponuđeno mu je alkotestiranje, koje je odbio te je isključen iz prometa. Navedeni je u 20.50 sati ponovno zaustavljen po policijskim službenicima u mjestu Vulišinec, nakon čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec. 

Stranica