Prisvajao novac s računa klijenata banke

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Naime, sumnja se da je navedeni tijekom veljače 2012. godine kao zaposlenik jedne banke sa sjedištem u Zagrebu, izvršio transakciju zatvaranja oročenih deviznih depozita te isplatu novca u dvije tranše u iznosu od oko 13 000 eura, bez znanja vlasnika, krivotvorivši njegov potpis.

Također je utvrđeno da je u travnju iste godine zatvorio oročeni devizni depozit vlasništvo iste osobe, te isplatio iznos od oko 14 000 eura bez znanja vlasnika, ponovno krivotvorivši njegov potpis. Isto je ponovio i u svibnju 2012. godine i podigao gotovinu u iznosu od oko 3700 eura. Nadalje je utvrđeno da je u travnju iste godine zatvorio devizni depozit jedne klijentice banke u iznosu od 101 000 eura te za nju otvorio novo devizno oročenje  u iznosu od oko 81 000 eura i bez znanja vlasnice računa prisvojio iznos od 20 000 eura. Na opisani je način prisvojio ukupno oko   380000  kuna.



Stranica