Prilikom akcije Alkohol darivani uzorni vozači

Slika /PU_V/vijesti/2021/promet/PP LU - uručenje poklona 3.4.2021..JPG

U sklopu kampanje „Alkohol – najgori suvozač u prometu“, policijski službenici su svim kontroliranim vozačima uručili letak „Vožnja pod utjecajem alkohola – najskuplja vožnja“.

U subotu, 3. travnja 2021. godine od 18 do 24 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 83 vozača kojom prilikom je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina radi analize na opojne droge, 13 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te 1 prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

 

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 12 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 26 godina, a iznosi 1.50 g/kg. Isti je zatečen 3. travnja 2021. godine u 22.55 sati u Novom Marofu. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

 

Tijekom provođenja akcije, dvoje uzornih vozača, darivani su od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketima pribavljenima iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.  Kod navedenih vozača prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu te u posljednjih deset godina nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja.

 

Isto tako su tijekom provođenja akcije u sklopu kampanje „Alkohol – najgori suvozač u prometu“, policijski službenici su svim kontroliranim vozačima uručili letak „Vožnja pod utjecajem alkohola – najskuplja vožnja“.



Stranica