Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i utvrdili da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju iz članka 293. stavak 2. Kaznenog zakona.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i utvrdili da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju iz članka 293. stavak 2. Kaznenog zakona. Naime, kako se osnovano sumnja, navedeni je krajem ožujka ove godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu sklopio ugovor o kupoprodaji sa trgovačkim društvom iz Varaždina, temeljem kojeg je naručen i preuzet biljni materijal ukupne vrijednosti od oko 112 000 kuna, a kao sredstvo osiguranja plaćanja predao je dvije bjanko zadužnice ovjerene i potpisane na iznos od po 100 000 kuna.

Preuzete obveze nastale kupoprodajnim ugovorom nisu mogle biti ispunjene jer navedeni nije osigurao sredstva za plaćanje nastalih obveza, odnosno nije platio robu u dogovorenim rokovima, a niti je osigurao sredstva za plaćanje u slučaju dospijeća izdanih bjanko zadužnica na naplatu. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za navedeno kazneno djelo, a protiv zagrebačkog trgovačkog društva za isto kazneno djelo u svezi članka 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.



Stranica