Preventivne aktivnosti policijskih službenika Policijske uprave varaždinske za vrijeme "Špancirfesta"

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U vremenu od 23. kolovoza do 1. rujna, u Varaždinu se održava tradicionalni festival uličnih šetača, pod nazivom "Špancirfest".

Foto: PU varaždinska
 
Za vrijeme održavanja "Špancirfesta", svoje preventivne aktivnosti provode i Policijski službenici Policijske uprave varaždinske.
  
Na mobilnom prevencijskom policijskom informativnom punktu smještenom u ulici Ankice Opolski, policijski su službenici  petak i subotu, 24. i 25. kolovoza, građanima davali sigurnosne savjete i preporuke vezane uz samozaštitu te dijelili preventivno edukativne tiskane materijale - letke i brošure, dok su djeca razgledavala izloženo mobilno prevencijsko vozilo.

U utorak i srijedu, 27. i 28. kolovoza na prostoru Parka kreative, u Habdelićevoj ulici,  policijski su službenici u suradnji sa tvrtkom Trafiki iz Zagreba koja se bavi promicanjem prometne kulture, održali prometne radionice pod nazivom „Vrtić na biciklu“ i „Prometnjak“.

Radionice su okupile više stotina djece predškolskog uzrasta iz varaždinskih dječjih vrtića, koja su kroz zabavu i igru proširila svoje znanje o prometu te se upoznala s odgovornim ponašanjem, bilo da su pješaci ili biciklisti u prometu na cestama. Osim edukacije o osnovama prometne kulture, djeca su imati priliku zabaviti se crtajući prometne znakove i sudionike u prometu.

Također, djeca su mogla razgledati izloženo policijsko vozilo i motocikl.
 

Stranica