Prevarena pri dogovoru usluge čuvanja paketa

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 45-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznatih osoba. 

Ona je, prema prijavi, unatrag dva mjeseca na jednoj društvenoj mreži stupila u kontakt s navodno muškom osobom koji se predstavio kao zaposlenik UN-a u misiji u Ukrajini.

Navedeni joj je u kontaktu rekao da je tijekom misije pronašao veću količinu novca koju mora dostaviti u Hrvatsku te je zamolio da njoj pošalje paket koji će mu sačuvati, dok će je on po povratku iz Ukrajine nagraditi za tu uslugu.

Kako prijaviteljica nije posumnjala u navedene tvrdnje, pristala je na dogovor, nakon čega je isti zatražio da stupi u kontakt s osobama iz dostavnog trgovačkog društva (za koje je naknadno utvrđeno da je nepostojeće) te s njima dogovori transport paketa. Radi raznih davanja i troškova dostave, tom je trgovačkom društvu u više navrata izvršila transakcije sa svog računa u ukupnom iznosu od oko 10 200 eura.

Nakon zadnje transakcije isti su prekinuli svaku komunikaciju s njom te smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Stranica