Predstavnici Zaklade „Sveti Mihael“ podržali provedbu projekta GDCK Ivanec „Odgoj za humanost od malih nogu kroz igru“

  • Slika \PU_V\vijesti\2023\Radionice Crveni križ Ivanec\2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 Projekt je financiran iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“, u vrijednosti od 1 037 eura.

Foto: GDCK Ivanec
 
U utorak, 14. studenog održana je posljednja u nizu radionica u sklopu provedbe projekta „Odgoj za humanost od malih nogu kroz igru“ u dječjem vrtiću „Ivančice“ Ivanec.
 
Volonterke Iva i Željka odradile su radionicu na temu ponašanja u kriznim situacijama, a sudjelovalo je 41 dijete iz vrtićke skupine Tratinčice i Pužići.
 
Radionici su prisustvovali predstavnici Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“, upraviteljica Zaklade Jelena Blaži, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Robert Puja, tajnica Zaklade Marina Kolarić te predstavnici medija.
 
Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodilo je ovaj projekt u partnerstvu sa dječjim vrtićem „Ivančice“ Ivanec i njihovim područnim odjeljenjem iz Radovana.

 Cilj projekta bio je djeci vrtićke i predškolske dobi približiti teme vršnjačkog nasilja, nenasilnog rješavanja sukoba, prevencije trgovanja ljudima i ponašanja u kriznim situacijama te ih kroz radionice i igru naučiti koji su to prihvatljivi načini rješavanja sukoba i reagiranja u kriznim situacijama.
 
Ukupno je održano 16 radionica na kojima je sudjelovalo 139 djece.
 
Zahvaljujemo dječjem vrtiću „Ivančice“ Ivanec na partnerstvu i Zakladi za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ na prepoznavanju važnosti provođenja ovog projekta” rekla je tom prilikom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Sanja Pajtak.
 
Upraviteljica Zaklade „Sveti Mihael“ Jelena Blaži pohvalila je provedbu edukativnih radionica. „Ovaj je projekat, kako smo upravo vidjeli, vrlo edukativan i zato sve pohvale Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec na provođenju aktivnosti s temama za mališane, koje su uvijek aktualne, a pogotovo u današnje vrijeme. Jer i ovi mališani su nažalost osjetili što je to potres, a na ovim su radionicama naučili kako se ponašati u izvanrednim situacijama. Svako znanje je dobrodošlo, kako nama malo starijima, tako i mališanima na putu njihovog odrastanja“ istaknula je Jelena Blaži.

Stranica