Predstavljen projekt Želim voziti bicikl

  • Slika \PU_V\vijesti\2019\bicikl\DSC_0208.JPG
  • Slika
  • Slika

Jučer, 13. studenog u prostorijama općine Vinica u nazočnosti načelnika općina Vinice, Petrijanec i Cestica, ravnatelja Osnovne škole Vinica, i Srednje škole Poljoprivredna i veterinarska škola-Arboretum opeka, članova

Jučer, 13. studenog u prostorijama općine Vinica u nazočnosti načelnika općina Vinice, Petrijanec i Cestica, ravnatelja Osnovne škole Vinica, i Srednje škole Poljoprivredna i veterinarska škola-Arboretum opeka, članova zajednice sportskih udruga grada Varaždina, predstavnika HAK-a i djelatnika Policijske uprave varaždinske predstavljen je projekt ŽELIM VOZITI BICIKL, koji je prošao na Natječaju za dodjelu  sredstava Ministarstva odgoja i obrazovanje. Projekt ŽELIM VOZITI BICIKL provodit će se u četiri osnovne škole na području Varaždinske županije i to; OŠ Vinica, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, i VII OŠ Varaždin.

Cilj projekta je uvrštavanje aktivnosti usmjerenih na stjecanje znanja iz prometne kulture i prometnih propisa u školski kurikulum, te animacija učenika za stjecanjem znanja o pravilnom sudjelovanju u prometu. Kroz navedeni projekt učenici bi stjecali znanja prema Programu za osposobljavanja za samostalno upravljanje biciklom kako bi sa što većom sigurnošću mogli pristupiti biciklističkom ispitu. Nastavak projekta provodio bi se kroz natjecanje „Sigurno u prometu“ i to kroz školsku, županijsku i državnu razinu.

Voditelj odsjeka sigurnosti prometa Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec tom prilikom je izjavio sljedeće; „radi se o izuzetno pozitivnom projektu, koji uz uključivanje brojnih institucija koje brinu o sigurnosti prometa na cestama, ima za cilj podizanje sigurnosti  djece u prometu, posebno kada se isti nalaze samostalno biciklom u prometu. Ako ovakvim aktivnostima smanjimo ili spasimo i jedno dijete vrijedilo je uloženog truda, te putem medija apelirao i na ostale odgojno-obrazovne institucije da se uključe u slične aktivnosti“.     
 

Stranica