Predstavljen preventivni program MATURANTIKA 2019.

  • Slika PU_V/vijesti/2019/matura//maturantika.JPG
  • Slika

Na inicijativu Policijske uprave varaždinske, u suradnji s Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom i Koncertnim uredom Varaždin, organiziran je

Foto: PU varaždinska

Na inicijativu Policijske uprave varaždinske, u suradnji s Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom i Koncertnim uredom Varaždin, organiziran je preventivni programa MATURANTIKA 2019. za učenike završnih razreda 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji.
 Tim je povodom, u ponedjeljak, 13. svibnja u Varaždinskoj županiji održana zajednička konferencija za medije na kojoj su ovaj preventivni program, predstavili načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.
Zamjenik župana Tomislav Paljak tom je prilikom predstavio program koji kroz tri dana održavanja, od 20. do 22. svibnja, očekuje oko 2 000 maturanata s područja Varaždinske županije – „za sve njih ponovno organiziramo Maturantiku s konceptom okupljanja na jednom mjestu, u Parku mladih u Varaždinu. Program počinje u ponedjeljak, 20. svibnja, mimohodom maturanata gradskim ulicama, a s balkona Županijske palače će sve pažljivo promatrati žiri te odabrati najljepši maturantski kostim. Pobjednicima će biti u uručena nagrada, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. Utorak, 21. svibnja, je sportski dan, vježbat će se na spravama, a za tri najupornija i najizdržljivija maturanta su također pripremljene nagrade. U srijedu nas očekuje tradicionalno plesanje quadrille, za koju je ove godine izuzetno veliki interes. Imamo čak 1.000 prijavljenih učenika, koji će ove godine quadrillu plesati na Kapucinskom trgu. Pozivam sve maturante da dođu na programe Maturantike – istaknuo je zamjenik župana.
Zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica je istaknula kako je ovo jedna prekrasna akcija, koja je u istom organizacijskom sastavu, na inicijativu Policijske uprave varaždinske, pokrenuta prošle godine. „Svima nam je u interesu da Dani maturanata prođu što bezbolnije, kako za građane, tako i za same učenike. Jako je bitan dio cijele priče sigurnosni aspekt, a to je osiguravanje maturantima jednog mjesta gdje se oni mogu okupiti i biti svoji, naravno pod nadzorom nadležnih službi.“ rekla je dogradonačelnica te dodala „U odnosu na prošlogodišnju Maturantiku, novost je da je program u manjem obimu i to na zahtjev samih maturanata.  Maturante će sva tri dana u Parku mladih na njihovo traženje zabavljati samo DJ, a novost je i to da će biti organizirano mjesto za čuvanje stvari te će biti puno veći broj volontera iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Uz to, u Parku mladih će biti moguće kupiti hranu i piće, pri čemu je osigurana bezalkoholna piva, dok će alkohol moći kupiti isključivo učenici koji će imati narukvicu, koja je dokaz da su punoljetni“.
 
Načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić zahvalio je partnerima u organizaciji ovogodišnje Maturantike. „Prošlogodišnje je iskustvo definitivno pokazalo jednu sinergiju i brigu svi institucija da ti mladi ljudi sa što manje problema proslave završetak ovog dijela obrazovanja i da se izbjegnu sva protupravna ponašanja. Prošle smo godine imali oko 1 500 maturanata, kako smo čuli, ove će ih godine biti oko 2 000. Kao i prošle godine, i ove ćemo godine imati mješovite ophodnje sastavljene od roditelja, profesora i policajaca, a s ciljem da ova tri dana maturantima budu za pamćenje – zaključio je načelnik Benčić.  
Program, obavijesti i savjeti  moći će se pratiti putem Facebook stranice MATURANTIKA 2019.
Program:
ponedjeljak, 20. svibnja 2019.
 
12,30 – 13,00 - Park mladih –  okupljanje maturanata
13,00 – 14,00 - mimohod maturanata:
od Parka mladih, Hallerovom alejom, ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom, Gajevom ulicom prema Trgu kralja Tomislava, zatim do Franjevačkog trga gdje će se na balkonu palače Varaždinske županije nalaziti žiri koji će odabrati najljepši maturantski kostim, odlazak Kačićevom i Vrazovom ulicom prema Hallerovoj aleji do polazišta Parka mladih.
14,00 – 14,15 - Park mladih – proglašenje naj odore i uručenje nagrade
            Nagrada: 23.05.2019. izlet u adrenalinski park Accredo  Zasadbreg
14,15 – 18,00 - Park mladih – nastup DJ-a (David Mašić)
 
utorak, 21. svibanj 2019.
 
sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI
                       
14,00 – 18,00 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo      predstavnika 5 Star Fitness Centra - proglašenje triju najupornijih / najizdržljivijih i uručenje nagrada
nastup DJ-a (David  Mašić)
 
srijeda, 22. svibnja 2019.
 
plesni dan NASILJE NE ŽELIM, QUADRILLI SE VESELIM!
 
12,00                - Kapucinski  trg – maturanti plešu Quadrillu
14,00 – 18,00 - Park mladihnastup DJ-a (David Mašić)
 

Stranica