Predavanja u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/predavanje.jpg

U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti, s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga,

Foto: PU varaždinska

U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se  Mjesec borbe protiv ovisnosti, s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U sklopu navedenog obilježavanja, kontakt policajci Policijske postaje Varaždin, u srijedu, 23. studenog, održali su edukativno predavanje na temu ovisnosti za učenike sedmih razreda III. Osnovne škole Varaždin.

Učenicima je tom prilikom predočena problematika ovisnosti o cigaretama, alkoholu te prvenstveno ovisnosti o drogama,  s ciljem preventivnog djelovanja i upoznavanja istih o štetnim posljedicama, kako zdravstvenih tako i društvenih i zakonskih.



Stranica