Povodom nacionalnog dana sigurnosti u prometu kontrolirani prijevoz djece u vozilima

  • Slika /PU_V/vijesti/2021/Europski tjedan mobilnosti i dani sigurnosti u prometu/IMG_2618.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u četvrtak, 21. listopada, nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama/postoljima.

Nadzor je proveden kod dječjeg vrtića „Bajka“ u Varaždinu, zajedno sa savjetnicom Udruge „RODA“  te su roditeljima, bakama i djedovima pružene sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila i pokazano na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

Za istaknuti je kako je od ukupno obavljena 34 pregleda djece u vozilima, kojom prilikom je uočeno 28 nepravilnosti.


Najveći broj nepravilnosti odnosi se na: prijevoz djece na stražnjem sjedalu bez sigurnosne sjedalice/postolja, prijevoz djece na prednjem sjedalu bez sigurnosne sjedalice/postolja, sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti i drugo.


Ovim putem apeliramo na sve vozače, naročito roditelje i druge osobe koje prevoze djecu, da UVIJEK I BEZ IZNIMKE, djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima, kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu!

 
 Jedan uzoran vozač koji prilikom nadzora nije zatečen u činjenju prometnih prekršaja, te u posljednjih deset godina nje evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, policijski su službenici darivali prigodnim poklon paketima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.



Stranica