​Povodom Dana žena darivali sudionice u prometu

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Dan žena\20240308_101430.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava varaždinska je već tradicionalno, u suradnji sa Gradom Varaždinom i ove  godine, na prigodni način obilježila Međunarodni dan žena.

Foto: PU varaždinska

Tako su u petak, 8. ožujka na Trgu bana Jelačića u Varaždinu, voditelj Službe za javni red i sigurnost Robert Rožmarić, voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost  Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec i načelnik Postaje prometne policije Varaždin Dejan Piskač zajedno s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem, darivali vozačice cvijećem i privjescima.
 
Gradonačelnik Grada Varaždina čestitao je Dan žena svim sugrađankama te naglasio: „Danas su se prava žena digla na višu razinu ali još uvijek mislimo da je potrebno uložiti više energije od strane muškaraca da bi se olakšalo ženama. Na žalost, danas žene i dalje drže tri od četiri kuta kuća, muškarci se premalo upuštaju u kućanske poslove i mislim da bi se to trebalo promijeniti. Grad Varaždin je usvojio rezoluciju grada kao sigurnog mjesta za žene. Imamo jako puno mjera kojima dajemo subvencije  ženama poduzetnicama, a imamo i pozitivnu diskriminaciju kod poduzetničkog fonda pa ako se prijavi žena kao nositelj obrta dobiva dodatne bodove. Svim tim mjerama Grad Varaždin pokušava promicati prava žena u pravom smislu“ rekao je gradonačelnik Bosilj.
 
Voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske Robert Rožmarić napomenuo je da Policijska uprava varaždinska provodi operativnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“. Istaknuo  je kako statistike pokazuju da su žene općenito bolji vozači, opreznije u prometu, čine manje prometnih prekršaja, prouzročuju manje prometnih nesreća, a posebno onih s najtežim posljedicama.
 
„Žene su mnogo odgovornije od muškaraca, a naša je težnja da žene budu potpuno ravnopravne i u prometu, da budu sigurne, da se poštuju prometni propisi  te da se ne umanjuju njihovo znanje, vještine i sposobnosti“ rekao je voditelj Rožmarić,pridruživši se čestitkama povodom Međunarodnog dana žena.
 

Stranica