Poštujte naše znakove - edukativni mjuzikl "Đak veseljak i prometni znak" oduševio najmlađe sudionike u cestovnom prometu

  • Slika /PU_V/vijesti/2024/Predstava Đak veseljak i prometni znak/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Sportskoj dvorani III. Osnovne škole u Varaždinu održana je preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

FOTO: PU varaždinska

U srijedu, 27. ožujka 2024. godine, u Sportskoj dvorani III. Osnovne škole Varaždin, održana je preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Poštujte naše znakove“ koju provodi Ravnateljstvo policije i Policijska uprava varaždinska u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, a sve s ciljem kako bi naše najmlađe osnažili kao samostalne sudionike u prometu te kako bi se roditelje, ali i ostale odrasle sudionike u prometu senzibiliziralo i podsjetilo na njihovu važnu ulogu u promicanju i usvajanju prometne kulture kod najmlađih.

U današnjem programu sudjelovalo je oko 100 učenika III. Osnovne škole Varaždin.

U uvodnom dijelu programa koji je vodio policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije, izveo je program „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“ gdje istaknuta važnost poznavanja prometnih znakova. Isto tako posebno je važno za naše najmlađe sudionike u prometu biti jako pažljiv i pridržavati se svih prometnih propisa i pravila.

U sklopu današnje manifestacije i u okviru preventivnog programa „Poštujte naše znakove“, izveden je edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, a što je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanja djece u prometu. 

Kroz edukativni mjuzikl, djeca slušajući i pjevajući pjesme te kroz interakciju s glumcima i kroz igru uče o prometnim znakovima.

Načelnik Postaje prometne policije Varaždin, Dejan Piskač, rekao je: „Cilj akcije je edukacija djece kroz glazbeno scenski nastup i pristup koji je njima razumljiv kako bi što bolje savladali ponašanje u prometu i naučili prometna pravila. Isto tako ove preventivne aktivnosti koriste djeci, te se vidi da se iz godine u godine smanjuje broj stradale djece“.

Policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije, Andrija Dražetić, rekao je: „Cilj projekta je educirati naše najmlađe o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i pokazati im osnovne prometne znakove koje bi već trebali usvojiti. Posebno apeliramo na roditelje kada se kreću sa svojom djecom da ih uče pravilnom kretanju u prometu, da ne čine prometne prekršaje i da nikad ne prelaze preko crvenoga svijetla“.

Ravnateljica III. Osnovne škole Varaždin, Anica Vragović, rekla je: „Ova akcija je dobra poruka našoj djeci da pazimo na njih i da ih potaknemo na razmišljanje o tome kako se ponašati u prometu. Interakcija djece i njihov doživljaj najbolji je pokazatelj da im se sviđa predstava i ovaj način učenja“.

Tijekom današnjeg programa kroz ovaj zanimljivi preventivno-edukativni program policija je naučila naše najmlađe mališane o važnosti pravilnog ponašanja u prometu, kao i važnosti prepoznavanja i poštivanja prometnih znakova te se predstavila u ulozi pravog prijatelja-pomagača.

Stranica