Policijski službenik PU varaždinske jedan od izlagača na međunarodnoj stručnoj konferenciji

  • Slika \PU_V\vijesti\2021\Stručna konferencija\Slika2.jpg
  • Slika

U organizaciji Međunarodnog kriminalističkog udruženja iz Zagreba, dana 19.11.2021. godine, održana je 7. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija pod nazivom „Kriminalistika između rekonstrukcije i prognostike kriminaliteta i sigurnosno relevantnih događaja“ u Banja Luci.

Ove godine Konferencija je održana uz sudjelovanje izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Italije i Njemačke. Program konferencije odvijao se kroz tri sesije tijekom kojih je predstavljeno petnaest tema iz područja kriminalistike, kriminologije, kaznenog prava, zaštite djece, nestalih osoba i forenzike.

Na ovogodišnjoj konferenciji jedan od izlagača bio je i policijski službenik PU varaždinske, Antonio Majer, prilikom čega je predstavio temu „Rossmova metoda i GIS pri izračunu najvjerojatnije ishodišne lokacije počinitelja kaznenih djela“ koju je izradio u suradnji s profesoricom Visoke policijske škole u Zagrebu, Simonom Strmečki.

Kroz izlaganje je prikazan postupak pronalaska ishodišne lokacije počinitelja serijskih kaznenih djela upotrebom Rossmove formule u geografskom informacijskom sustavu te istraživanje o mogućnostima identificiranja serije kaznenih djela pomoću GIS-a i uporabe Rossmove formule pri geografskom profiliranju.

Više detalja o navedenom radu te radovima ostalih izlagača kao i prezentacije, dostupni su na sljedećem linku : https://criminalisticassociation.org/the-7th-scientific-professional-conference-organized-by-the-ica-was-held/

Stranica