Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s djelatnicima Autokluba Ludbreg sudjelovali u preventivnim aktivnostima

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U nedjelju 10. rujna 2023. godine od 13.00 do 15.30 sati održana je tradicionalna aktivnost u organizaciji ŠRD BSV Ludbreg „Crazy Hill-Bic“ koja je bila posvećena vožnji biciklom na kojoj je sudjelovalo 80-tak natjecatelja te se promovirao zdrav način života.

Foto: PU varaždinska

Navedenim manifestacijama svojim promotivnim aktivnostima priključili su se i policijski službenici PPRP Varaždin koji su u suradnji s djelatnicima Autokluba Ludbreg održali edukativno predavanje za djecu iz prometne kulture, te su ih na njima razumljiv i zanimljiv način upoznali kako pravilno i sigurno sudjelovati u prometu, koliko je bitno koristiti zaštitnu kacigu na glavi tijekom vožnje. Također na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu sva djeca, ali i odrasli imali su mogućnost kroz postavljeni biciklistički poligon savladavanjem prepreka isprobati koliko su vješti i spretni prilikom vožnje biciklom, a najhrabriji su vožnju biciklom probali s „pijanim naočalama“.

Svoj djeci koja su prisustvovala navedenoj manifestaciji uručeni su prigodni pokloni (reflektirajući prsluk, edukativne knjižice o prometnoj sigurnosti, svjetleći materijal za bicikl i dr.).

Ujedno, ovo je bila prilika da se djeci skrene pozornost i ponovo napomene da je počela nova školska godina, te da se prilikom dolaska i odlaska u školu propisno i odgovorno ponašaju na cesti koristeći nogostup, a kod prelaska ceste obilježeni pješački prijelaz. Na raskrižju da obavezno poštuju crveno svjetlo na semaforu, a posebno da budu oprezni ako prelaze preko željezničko-cestovnih prijelaza.       

Stranica