Policijski službenici održali predavanje kandidatima za polaganje vozačkih ispita „B“ kategorije

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 22. veljače u vremenu od 09,00 do 09:45 sati, u Autoškoli Strojarska i prometna škola Varaždin održano je predavanje kandidatima za polaganje vozačkih ispita „B“ kategorije.

Foto: PU varaždinska
 
Prije polaganja vozačkog ispita budućim vozačima motornog vozila „B“ kategorije radi upoznavanja sa mogućim opasnostima u cestovnom prometu i prometnim nesrećama, kao i rizicima upravljanja bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola, ukazano je stanje u prometu na području Varaždinske županije (prometne nesreće), kao i stanje na području koje pokriva PPRP Varaždin za 2023. godinu i siječanj 2024. godine. Na predavanju je ukupno bilo prisutno 10 kandidata.
 
Naglašeni su prekršaji koji su uzrok prometnih nesreća, a čine ih mladi vozači, te je samim time iznijeta i statistika o prometnim nesrećama za 2023. godinu i siječanj 2024. g., kao i statistika prekršaja koje najčešće čine mladi vozači. Posebno je naglašen rizik nepoštivanja i nepridržavanja brzine kretanja ili vožnje pod utjecajem alkohola, kao i nepoštivanja prednosti prolaska koji dovodi do prometnih nesreća u kojima se najčešće zadobivanju i teške tjelesne ozljede sa dugotrajnim posljedicama.
 
Kandidatima je skrenuta posebna pozornost na izbjegavanje korištenja mobitela tijekom vožnje, kao i korištenja sigurnosnog pojasa od strane svih koji se prevoze u vozilu te da kad upravljaju vozilom budu oprezni prilikom nailaska na pješake, bicikliste i djecu. Upoznati su sa najtežim prekršajima iz ZSPC-a, te negativnim prekršajnim bodovima, kao i posljedicama koje proizlaze sa prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova. Istima je ukazano na svakodnevne opasnosti sa kojoj će se susretati kada krenu samostalno upravljati vozilom.
 
Također im je skrenuta pozornost na preventivnu kampanju pod nazivom WEB HEROJ, opasnostima kibernetičkih napada te kako se zaštiti od internetskih prijevara, krađa identiteta i kako zaštiti svoje podatke. Podijeljeni su im promotivni leci: ALKOHOL i BRZINA -prometna nesreća nije slučajnost, Ako piješ ne vozi i 4 glavne ubojice u prometu.

 


Stranica