​Policijska uprava varaždinska sudjelovala u obilježavanju dana Civilne zaštite

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Dan civilne zaštite\20240229_105043.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, na dan kad je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. godine počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi.

Foto: PU varaždinska i Varaždinska županija

Tim je povodom, u četvrtak, 29. veljače na Kapucinskom trgu u Varaždinu obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.
 
U obilježavanju navedenog Dana, prezentacijom opreme i tehnike koju koriste kod žurnih izlazaka na intervencije i pružanju pomoći u spašavanju, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave varaždinske.

Tako su policajci  interventne, prometne i temeljne policije te protueksplozijske zaštite zainteresiranim građanima dali informacije kako postupiti prilikom sudjelovanja ili nailaska na prometnu nesreću, pronalaska eksplozivnog sredstva ili u drugim sličnim situacijama. Također su prezentirali opremu koju  koriste u svojem svakodnevnom radu, što su s posebnim zanimanjem razgledala djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola.
 
Na zajedničkoj svečanoj sjednici Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina dodijeljene su zahvalnice za postignute izvanredne rezultate u sustavu civilne zaštite.

Među ostalim laureatima, zahvalnicu za postignute izvanredne rezultate u sustavu civilne zaštite, primio je i Slavko Vudrag, voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra policije Policijske uprave varaždinske. Čestitamo kolegi Vudragu na zasluženom priznanju!

Čestitke svim lauretima uputila je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec, kao i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

„Sustav civilne zaštite iznimno je bitan faktor zaštite i spašavanja ljudi te njihove imovine, posebno danas u vrijeme intezivnih klimatskih promjena. U Varaždinskoj županiji je u protekle dvije godine proglašeno 10 prirodnih nepogoda, a u svim tim izvanrednim situacijama pokazalo se da je naš sustav civilne zaštite jako dobro organiziran. Sve sastavnice civilne zaštite i žurne službe pokazale su izniman stupanj spremnosti i odgovornosti. Zahvaljujem im na predanom radu, na tome što pružaju sigurnost našim građanima te pravodobno reagiraju u spašavanju života te imovine. Posebno veseli što nas uskoro očekuje prezentacija idejnog rješenja projekta Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin, u kojem će sve službe imati bolje uvjete za rad i daljnju obuku“ rekla je Silvija Zagorec.

„Obilježavamo Međunarodni dan civilne zaštite na način da vidimo da je potrebno puno više ulagati u civilnu zaštitu te u održavanje svih naših javnih skloništa“ istaknuo je Miroslav Marković.

Stranica