Pojačani nadzor prometa u sklopu dana „Martinja“

Slika /PU_V/vijesti/nove ilustracije/Policija1.jpg

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno  10 prometnih nesreća i to  svih 10  s  materijalnom štetom.


U tom je vremenu, a u sklopu dana „Martinja“ proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 269 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 162 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehničkim neispravnim vozilom te 58 ostalih prekršaja.
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.69 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 6. studenog u  oko 19.30 sati u Sračincu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.03 g/kg upravljao 44-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

U ponedjeljak, 8. studenog oko 0.05 sati u Hrastovljanu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.00 g/kg upravljao 30-godišnjak. S obzirom na sumnju da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Stranica