Otkriveni počinitelji razbojništva

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/napad_sakama.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 26 i 17 godina te utvrdili da postoji osnovana sumnja da su u utorak,

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 26 i 17 godina te utvrdili da postoji osnovana sumnja da su u utorak, 22. studenog oko 2 sata, u mjestu Gornje Vratno, počinili razbojništvo nad 56-godišnjim čuvarom odlagališta otpada, na način što su ušli u kontejner u kojem je oštećeni obnašao čuvarsku službu i od njega zatražili cigarete i alkohol, nakon čega su ga fizički napali te ga izudarali rukama i nogama po glavi i tijelu, kojom prilikom mu je jedan od njih iz stražnjeg džepa hlača izvadio i otuđio novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima i iznosom od nekoliko stotina kuna. Nakon toga su se osobnim vozilom oštećenog udaljili s mjesta događaja.

Oštećeni je prilikom napada zadobio tjelesne ozljede u vidu natučenja po glavi i tijelu te oguljotina po licu i ručnom zglobu. Medicinska mu je pomoć pružena po ekipi HMP DZ Varaždin, a ozljede su okvalificirane kao lakše. Osobno je vozilo po završetku postupanja vraćeno vlasniku.Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Razbojništvo iz članka 218. Kaznenog zakona 25-godišnjak će se tijekom današnjeg dana dovesti zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu, dok je 17-godišnjak jučer oko 19 sati sproveden u Zatvor u Varaždinu temeljem raspisane tjeralice Kaznenog zavoda Velika Gorica.



Stranica