Osumnjičena za prostituciju

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom državljankom Republike Peru te nad 37 i 26 godišnjim državljankama Republike Venezuele zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prostitucija iz članka 157. Kaznenog zakona. 

Sumnja se da je 34-godišnjakinja u iznajmljenim stanovima na području Republike Hrvatske te u Varaždinu, uporabom mobilnih telefona, putem profila kreiranih na jednoj internetskoj stranici oglašavala pružanje seksualnih usluga za sebe te za 37 i 26-godišnjakinju, komunicirala s potencijalnim korisnicima seksualnih usluga, davala im upute o mjestu i vremenu pružanja usluga te je sukladno dogovorima s klijentima za pružanje usluga angažirala navedene državljanke Venezuele.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, a kaznena prijava je podnesena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, dok su 37 i 26 godišnjakinjama, zbog počinjenja prekršaja iz članka 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izdani prekršajni nalozi.

Uz navedeno, prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja kod 37-godišnjakinje je pronađena droga ecstasy ukupne mase 0.4 grama za što joj je također izdan prekršajni nalog.

Stranica