Osumnjičen za Prisilu prema službenoj osobi

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 27 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 27 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Varaždin.
Kako se sumnja, 27-godišnjak se u petak, 18. listopada oko 22 sata u ulici Vladimira Nazora u Vinici prilikom kontrole prometa nije zaustavio motociklom, već je dolaskom do policijskog službenika naglo motociklom ubrzao i u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje namjerno je motociklom skrenuo na policijskog službenika te ga udario u ruku i tijelo, nakon čega se dao u bijeg. Policijski službenici naknadno su zaustavili 27-godišnjaka, koji je u trenutku zaustavljanja zbog vožnje pod utjecajem alkohola izgubio nadzor nad upravljačem i udario u službeno vozilo, nakon čegau su nad njim uporabili sredstva prisile i priveli ga u prostorije policije. Kako je nadzorom utvrđeno 27-godišnji vozač je višestruki počinitelj prekršaja, upravljao je motociklom bez odgovarajuće položene kategorije, bez korištenja zaštitne kacige i bez korištenja svjetala prilikom vožnje, upravljao je neregistriranim i neosiguranim motociklom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg.
Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.
 
Za počinjene prekršaja, policijski službenici također će podnijeti i Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog Općinskog suda kojim mu prijeti izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 54.500,00 kuna, izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i izricanje 9 negativnih prekršajnih bodova.

Stranica