Osumnjičen za kazneno djelo Teškog ubojstva iz koristoljublja

Slika /PU_V/vijesti/nove ilustracije/20200521_093542.jpg

Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela Teškog ubojstva

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 44 godine, osumnjičenim za kazneno djelo Teškog ubojstva iz koristoljublja počinjenog na štetu 56-godišnjaka, dana 24. veljače 2023. godine u Varaždinu. Također je 44-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela Teškog ubojstva na način da doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka je potom sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka.

Osumnjičeni 44-godišnjak se potom osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na područje Policijske uprave karlovačke gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila. 8. ožujka 2023. godine po dojavi policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske vozilo je pronađeno po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke. Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom je provedeno više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak. Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 04. ožujka 2023. godine Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se poradi kaznenih djela Teškog ubojstva iz koristoljublja i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka 2023. godine Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka.

Stranica